Kerstman stelt zelf kerstpakket samen
Blog

Zo stel je jullie eigen kerstpakket samen

Elk jaar zijn leveranciers van kerstpakketten en keuzecadeaus al vroeg actief om interessante opties te bedenken voor de jaarlijkse kerstpakketten en keuzecadeaus. Toch kan het gebeuren dat je niet vindt wat past bij jouw organisatie. Gelukkig zijn er genoeg opties om een eindejaarsattentie samen te stellen naar jouw wensen. Wij helpen je op weg wanneer je nét wat anders zoekt.

Een goed begin…

Het zelf samenstellen van een kerstpakket vraagt om een goede voorbereiding: je wilt dat het pakket aansluit bij de wensen van de medewerkers. Dat proces start met een eenvoudige vraag: hoe goed ken je het bedrijf waar je voor werkt?

Begin bij het begin: probeer te omschrijven hoe jij de organisatie ziet en welk soort kerstpakket daar naar jouw idee bij past. Raadpleeg het personeelsbestand om een inzicht te krijgen in hoe het bedrijf is samengesteld naar bijvoorbeeld leeftijd en geslacht. Let ook op de samenstelling van specifieke afdelingen: meer mannen of meer vrouwen, groot of klein?

Leg je ideeën ook eens voor aan een paar collega’s binnen verschillende afdelingen. Daardoor krijg je een idee hoe binnen de organisatie over de eindejaarsattentie wordt gedacht.

Kijk terug naar ervaringen in voorgaande jaren: welke keuzes zijn gemaakt, wat viel goed in de smaak en wat niet? Dat geeft je waardevolle informatie over de keuzes die je wellicht beter kunt vermijden.

En vergeet niet om tijdig de directie en het management in je proces te betrekken: is het belangrijk om de normen en waarden van het bedrijf te onderstrepen? Wil de directie het eindejaar aangrijpen om een boodschap uit te dragen? Gebruik die informatie dan als leidraad.

Het verzamelen van al deze informatie geeft je de richting: zullen de medewerkers positief verrast zijn met een op maat samengesteld traditioneel kerstpakket, of zal een keuzecadeau beter bevallen?

Vorm en inhoud

De volgende stap is het nadenken over de vorm en de inhoud van het pakket. Heb je al een thema gevonden, maak dan een opzet hoe je dit thema kunt laten terugkomen. Wellicht heb je een idee over de sfeer die het pakket moet uitstralen, hoe de verpakking er uit moet zien en welke boodschap het pakket moet uitstralen. Misschien wil je een persoonlijke boodschap toevoegen. Heb je nog geen duidelijk gevormd thema, kijk dan eens rond bij verschillende leveranciers van kerstpakketten om inspiratie en ideeën op te doen.

De leverancier

Het kiezen voor een leverancier is de laatste stap. Dat wordt je gesprekspartner bij het kiezen en samenstellen van de eindejaarsattentie die jij in gedachten hebt. Die samenwerking begint meestal met een eerste gesprek over jouw wensen en ideeën. Je wilt ook gemakkelijk kunnen overleggen en snel antwoord krijgen op je mailberichten, dus kies voor een klantgerichte leverancier die goed bereikbaar is.

Daarnaast is het belangrijk dat je leverancier flexibel is in het tegemoet komen aan je vragen en wensen. Kies voor een leverancier met een voldoende uitgebreid assortiment, waarbij maatwerk standaard is. Meestal is het opvragen van drie offertes voldoende om een goede keuze te maken. Heb je de knoop doorgehakt, maak dan duidelijke afspraken over de inhoud van het pakket, de eventuele kerstgroet en de levertijd van de pakketten.

Lokale showroom

Het loont de moeite om een leverancier te kiezen met een lokale showroom: het zelf samenstellen van een kerstpakket gaat aanzienlijk makkelijker wanneer je verschillende opties kunt bekijken, testen en proeven.

Een lokale showroom is de aangewezen plek om ervaring op te doen met streekproducten: dat is interessant wanneer je de band van het bedrijf met de regio wilt benadrukken.

Daarnaast worden door het hele land kerstmarkten en events georganiseerd waar je kennis kunt maken met leveranciers en hun concepten. Wanneer een leverancier niet in de buurt gevestigd is of alleen online diensten aanbiedt, let dan extra op bereikbaarheid en flexibiliteit.

Persoonlijke noot

Selecteer vervolgens de food- en non-food artikelen voor de eindejaarsattentie, kies de eventuele geschenken en bepaal hoe de verpakking er uit komt te zien. Tot slot bepaal je of een persoonlijke noot bijgevoegd wordt. Sommige leveranciers van keuzecadeaus bieden de mogelijkheid om hun voucher in een smaakvolle of feestelijke verpakking aan te bieden, voorzien van een persoonlijke boodschap.

Een interessante optie is het online samenstellen van jouw unieke kerstpakket in slechts een paar stappen. Kies op de website van de leverancier een thema uit, selecteer een categorie voor het hoofdcadeau en geef aan welke aanvullende voorkeuren je hebt. De leverancier gaat direct voor je aan het werk en komt met een aantal maatwerk voorstellen, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Geen tijd meer?

Het bedenken van een concept, het verzamelen van ideeën en het zoeken van een leverancier kost tijd. Daarnaast heeft de leverancier tijd nodig om jouw wensen uit te voeren. Begin daarom op tijd met het zelf samenstellen van een kerstpakket!

Kom je in tijdnood, kies dan expliciet voor een leverancier die nog op korte termijn tegemoet kan komen aan jouw wensen en voldoende voorraad heeft om jouw pakket samen te kunnen stellen.

Onze laatste tip: wat je ook kiest, maak gebruik van de kennis en expertise van de leverancier! Hij is op de hoogte van trends, heeft ervaring in het samenstellen van pakketten en weet waar je op moet letten bij het aanbieden van de eindejaarsattentie.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeCategorieënAccount
Zoek