kerstpakkettenidee-banner
Leveranciersnieuws

Kerstpakketten in Nederland

kerstpakkettenidee-banner

Kerstpakketten in Nederland

Ieder jaar een vrijblijvende Nederlandse traditie die vanuit vroeger is meegenomen naar de huidige tijd. Het verschil met vroeger en nu is dat dit vroeger werd gedaan vanwege de strenge winters in Nederland. De boer beloonde zijn werknemers voor al het harde werk, hij beloonde zijn werknemers door ze met kerstavond naar huis te sturen met allerlei lekkernijen uit die tijd. Zo hoefde de familieleden van de werknemer geen honger te lijden en konden ze genieten van een gezellige kerstavond. In de huidige tijd is deze traditie nog relevant. Maar gelukkig zijn de winters niet meer zo streng, is er meer eten dan vroeger en spreken we van geluk dat de meeste van ons een paar dagen in de week vrij hebben. Maar de kerstpakketten blijven bestaan, niet uit noodzaak of honger te lijden (hopelijk). Maar om een goede relatie op te bouwen voor zowel het bedrijf, manager als teamleider met het personeel. Vaak wordt een kerstpakket in het teken als “bedankt voor het harde werk van het afgelopen jaar” meegegeven.

Wat hoort er in een kerstpakket?

Vergeleken met vroeger kon de boer op dat moment niet anders dan eten meegeven. Dit om te voorkomen dat de familie van de werknemer honger ging lijden. Nu zijn er alsnog gelijkenissen met de huidige tijd omdat een pakket vooral uit veel eten bevat. Een kerstpakket van nu wordt vaak gecombineerd met een interessant artikel die een bepaald thema leidt. Zo zijn er verschillende thema’s die inspelen op gezondheid, duurzaamheid, borrelen, kerstdiners en vele meerdere! Deze kerstpakketten hoeft het bedrijf niet zelf samen te stellen. Maar kan deze kerstpakketten vaak al uitkiezen met behulp van het internet. Via internet zijn er kerstpakketten aanbieders met vrijwel meer dan 800 verschillende kerstpakketten, bijvoorbeeld op www.kerstpakkettenidee.nl.

Wat hoort er nog bij een kerstpakket?

Het gaat niet zo zeer om het kerstpakket zelf. Het kerstpakket is een geweldige tool om de werknemer terug te laten denken dat hij of zij voor een prachtig bedrijf werkt die denkt aan zijn of haar werknemers. Dit moet uiteraard blijken uit de waarde die het bedrijf kan geven. Bedenk niet alleen wat voor soort pakket, maar bedenk ook hoe het pakket moet worden gegeven en welke handelingen er rondom het pakket moet worden verzonnen om het meer waarde te geven. Ga zeker niet de fout in door het pakket in een drukke decembermaand naar de werknemer thuis te sturen. Dit is onpersoonlijk, onverantwoord en niet slim. Dit omdat er geen persoonlijke waarde gegeven kan worden aan de werknemer en tijdens de drukke decembermaanden een grote kans bestaat dat het kerstpakket beschadigd raakt. Wanneer dit gedaan wordt komen er alleen maar ergernissen en wekt dit beginnende frustraties op voor het jaar erop. Wat aan te raden is: het pakket persoonlijk overhandigen vanuit de mensen die boven de werknemer staan en een gepersonaliseerde bedank brief of mail met een creatieve input. Dit zijn aspecten om er voor te zorgen dat het kerstpakket meer waarde krijgt en een goede indruk achterlaat bij de werknemer. Met een beetje meer moeite en een kleine extra investering zullen uw medewerkers dit zeker waarderen.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeCategorieënAccount
Zoek