Sponsored content

Top 5 absolute missers

De kerstborrel of het eindejaarsdiner; zakelijk gezien staat december in het teken van terug- en vooruitblikken. Daar hoort natuurlijk een cadeau bij. Maar pas op, je kunt ook de plank gigantisch misslaan. Deze vijf eindejaarsgeschenken kun je dit jaar maar beter vermijden.

1. De laatkomers

“Sorry jongens… we hadden cadeaus besteld, maar vanwege de drukte zijn ze nog niet geleverd. Jullie krijgen je verrassing na de feestdagen.” Nogal mosterd na de maaltijd, nietwaar? Weg sfeer, weg persoonlijk gebaar. Onze beste tip? Denk alvast na over je eindejaarsgeschenk.

2. De nutteloze hebbedingen

Een glow-in-the-dark toiletbril, een usb-hamburgerverwarmer of een elektrische banaan-snijder; grappig voor eenmalig gebruik. En daarna totaal zinloos. Meestal belandt het achterin de kast, in de prullenbak of wordt het een doorgeefcadeau. Zonde!

3. De herhalers

Wat zou jij ervan vinden als je élk jaar van je partner hetzelfde cadeau krijgt? Voelt niet alsof diegene er tijd in heeft gestoken hè? Doe dat dan vooral ook niet bij je medewerkers. Denk na over je cadeau en vermijd hetzelfde als het jaar ervoor.

4. De belabberde stylisten

“Laten we truien of jassen bestellen met groot logo van ons bedrijf achterop. Of een sjaal in de bedrijfskleuren!” Nee, doe maar gewoon niet, Gerda. Mensen zitten al een hele week op hun werk, ze zijn thuis geen reclamezuil voor jouw bedrijf.

5. De stinkerds

Geurkaarsen, (huis)parfums, autoverfrissers: het kan heel lekker zijn. Met nadruk op kán. Want meestal zit er letterlijk een luchtje aan. Dit is namelijk superpersoonlijk en sterke geuren zijn al snel overweldigend. Al helemaal als iemand allergieën heeft of overgevoelig is voor geuren. Niet doen dus.

Wat je wél kan doen

Neem de tijd en moeite om een cadeau te verzinnen dat past bij jouw bedrijf en medewerkers. Laat zien dat je er tijd in hebt gestoken en schrijf een persoonlijke boodschap of hou een oprechte speech. Vermijd de vijf bovenstaande blunders en scoor met een echte verrassing. 

Iets persoonlijks geven is makkelijker dan gedacht. Met onze geefservice laten we je graag zien hoe.

HomeCategorieënAccount
Zoek