Open maken van een Kerstpakket
Blog

Dit zijn de kerstpakketten trends in 2019

Hoe kies jij het beste kerstpakket of het leukste keuzecadeau voor jouw organisatie? Wij bespreken een aantal interessante kerstpakketten trends in 2019 en laten je zien hoe zich dat vertaalt in leuke en mooie attenties voor het eindejaar.

Maatschappelijke trends in 2019

Elk jaar signaleren trendwatchers de maatschappelijke tendensen en ontwikkelingen op het gebied van beleving, mode of huishouden die leidend gaan worden. De meeste leveranciers van kerstpakketten en keuzecadeaus spelen ook in op deze trends met een aanbod van zowel traditionele als trendy opties.
Trendwachter Adjiedj Bakas adviseert overheden en het bedrijfsleven op het gebied van jaarlijkse trends en ontwikkelingen. Bakas houdt zijn vinger aan de pols van de laatste updates en tendensen en heeft zijn verwachtingen voor 2019 op een rijtje gezet.
Hij ziet onder meer bestaande trends doorzetten en nieuwe trends ontstaan op het gebied van onthaasten, ambachtelijkheid en recycling, maar ook op het gebied van keuzevrijheid. “Een opvallende trend in 2019 is het meer kritisch kijken naar wat als vanzelfsprekend wordt aangenomen. Nederlanders willen meer zelf uitzoeken wat goed voor hen is”, vertelt Bakas in PromZ Magazine.

Stilte en harmonie

Een aanhoudende trend is het onthaasten en verminderen van stress. Veel mensen ontlopen de drukte van het dagelijks leven of de drukke baan, zoeken de stilte op en kiezen voor rust, zingeving en ontspanning.
Dat vertaalt zich in kerstpakketten die niet direct gericht zijn op de inhoud maar op een thema zoals stilte en harmonie. Populair is het tot rust komen in het eigen huis en in de eigen badkamer, met bijvoorbeeld kerstpakketten gevuld met bad- en wellness-producten. Ook keuzecadeaus richten zich meer op het bezoeken aan spa’s en wellness-oorden of het ontvangen van producten voor ontspanning en rondom het huis.

Luxe en exclusiviteit

Een belangrijke interieurtrend voor 2019 is luxe en exclusiviteit. Warme kleuren zoals rood en goud, gecombineerd met stemmig zwart komen terug in kerstpakketten gevuld met fraai verpakte luxe ingrediënten.

Trendwatcher, blogger en Christmaholic Saskia de Laat herkent deze trend, maar constateert daarbinnen een stroming gebaseerd op koelere stijlen. Wit, blauw en ijs worden gecombineerd in een chique winterse design uitstraling, aan te vullen met Scandinavisch design en hout.

Wie toch liever kiest voor warm gaat voor rood fluweel – dat een luxe imago heeft – en combineert dat met verschillende soorten bloemen en speelse dierenprints als design statement. Wil je tevens inspelen op een andere trend in 2019 – de hang naar de natuur -, dan ga je voor traditioneel groen in combinatie met lichtgoud, mosterdgeel en eucalyptus.

Beleving en avontuur

Beleving en avontuur zien we ook terug in kerstgeschenken. Genieten in stijl van eten en drinken met thema’s zoals Urban Jungle waarin de link naar de natuur gelegd wordt met vrolijke frisse kleuren en een tropische sfeer. Maar ook het genieten van een luxueus en feestelijk samenzijn in glamoureuze Art Deco stijl is mogelijk.
Bij de keuzecadeaus neemt de diversiteit ook toe: er valt te kiezen uit thema’s op het gebied van dinner & drinks, uitstapjes, maar ook diverse online keuzecadeaus, geschenkboxen en cadeaubonnen. Er zijn ook volop mogelijkheden om op avontuur te gaan en te kiezen voor abseilen, duiken of autoracen. Iets doen dat je nog nooit eerder hebt gedaan, alleen of samen: plezier en ontdekken zijn hier de kernbegrippen.

Ambachtelijkheid en zelf aan de slag

Terug naar de basis is een echte trend in 2019, zeker ook bij kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. De herkomst van de producten is duidelijk,
met pure ingrediënten bereid en geleverd in functionele verpakkingen. De nadruk ligt niet op luxe, maar op authenticiteit. Streekrecepten zijn ook populair, waar producten zoals kaas en bier van lokale oorsprong er uitspringen. Ambachtelijkheid is troef!
Verschillende soorten pakketten bevatten geen eindproducten maar de ingrediënten om zelf aan de slag te gaan: beleving, smaak en (samen) zelf maken in één pakket! Sommige pakketten hebben een nostalgische basis en grijpen terug naar de tijd van toen met ingrediënten en recepten die aan vroeger doen denken. Andere pakketten nodigen uit om de tijd voor elkaar te nemen, samen te koken en persoonlijke banden weer aan te halen. Ongedwongen samen zijn en genieten van pure, eerlijke en vooral lekkere recepten.

Duurzaam en circulair

Duurzaamheid is een trend die zich in 2019 verder ontwikkelt en maatschappelijke ontwikkelingen volgt. Naast klassieke kerstpakketten met bijvoorbeeld Fair Trade producten, komt duurzaamheid ook terug in samengestelde kerstpakketten met eerlijke producten, maatschappelijk verantwoord geproduceerd en gepresenteerd in mooie no-nonsense verpakkingen. Het is de manier om de boodschap van de organisatie naar duurzaamheid te onderstrepen, met maatwerk kerstpakketen, persoonlijke kerstpakketten en verantwoorde kerstpakketten. Hoe mooi is het om te kiezen voor een duurzame attentie, samengesteld door een duurzame leverancier?
Een trend binnen deze trend is de circulaire economie. Zowel kerstpakketten als keuzeconcepten bieden de mogelijkheid om te kiezen voor creatieve of kunstzinnige geschenken die zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Welke van de kerstpakketten trends in 2019 past bij jullie?

Er valt dus nog genoeg te kiezen wanneer je de jaarlijkse eindejaarsattentie inkoopt, waarbij je wilt inspelen op de trends in 2019. Wordt het een keuzecadeau of een kerstpakket? Ga je voor harmonie, luxe, beleving, ambachtelijkheid of duurzaam; of een combinatie van deze trends. Kies je daarbij voor trendy of een klassieke optie? Gaat het om inhoud, originaliteit of boodschap? Wat is het budget? Wat onderstreept het karakter en de doelstelling van de organisatie?

Wij hopen je met dit artikel over de kerstpakketten trends in 2019 in ieder geval enige richting te hebben gegeven. Met de filters in ons kerstpakkettenoverzicht kun je dan een selectie maken van kerstcadeaus die het beste bij jullie keuze passen.

HomeCategorieënAccount
Zoek